Magyar Művészeti Akadémia pályázat – 0651-MMA-21-P

A természetvédelem, a hagyományőrzés és a közösségépítés átszövi programjainkat.

Jelenlegi pályázatunkkal ennek a hosszú munkával felépített értékmegőrzésnek és tudásátadásnak alkalmas tér fenntartására pályáztunk sikeresen.
A forrás segíti a már működő, ámde költséges népművészeti tevékenységeink folytatását, minőségi terjesztését – szakkör, események, rendezvények keretén belül, rendszerezését – kiállítás szervezése, online felületekre kerülés. Lehtőséget kaptunk a műhelyeink felfrissítésére, ellátásáre, illetve minimum 150 fő (felnőtt/gyermek) bevonására konkrét tárgyalkotás és minimum 300 fő (felnőtt/gyermek) elérésére (kiállítás, előadás keretein belül).

KOSÁRFONÁS – vállalás: 30 fő tanítása – Horváth Kata Népművészet Ifjú Mestere

Több, mint fél éve tematikus napok keretében az országból bárki részt vehet a Horváth Kata által vezetett kosárfonásokon.

Az igényeknek megfelelően pedig kibővült a kosárfonási lehetőség Nyitott Műhelyek keretében (péntekenként).

 

A Boróka-ház és a nyilvánosság
Szeretnénk szélesebb kört is bevonni a közösségi életbe, fontos újra megtanulni kapcsolódni egymáshoz, a természethez, megismerni a hagyományos technikákat. A modern világban mindenki éli a saját életét, kevés olyan lehetőség van ahol az emberek egyáltalán találkozhatnak a tágabb környezetünkben élőkkel. Mi immár 5. éve ehhez szeretnénk még több lehetőséget teremteni, olyan közösségi programok szervezésével, mint például felolvasó- és zenei estek, kézműves és népművészeti foglalkozások, baba-mama dajkáló körök, útibeszámolók, kiállítások, tanfolyamok (gyógynövény, gombaismereti).
A hagyományos értékek megőrzését és továbbvitelét kézműves technikák bemutatásával, megtanításával támogatjuk, gyerekeknek táborokat szervezünk, felnőttek számára pedig megnyitottuk műhelyeinket. Az általunk szervezett rendezvenyek találkozási lehetőséget jelentenek a Diósjenőn és a közeli településen élők számára.

Nemezelés

 

Kavicsfestés, tárygalkotás

Bőrös foglalkozás Karaffa Gyulával . Gyula türelme, tanítása gyermekeket és felnőtteket egyaránt megérint.

 

en_USEnglish