Mezítlábas park a Boróka-házban

Hallottatok már a Mezítlábas parkokról?

Jártatok is már valamelyiken?

Magyarországon Tabadjon, Bükfürdőn, Csopakon, és Alsómocsoládon is kipróbálhatjátok. De most már nem is kell ilyen messzire menni! Mert nálunk, Diósjenőn, a Boróka-házban is lehetőségetek van erre az egészségre is jótékony hatású mókára!

Sebastian Kneipp, egy német pap és természetgyógyász nevéhez fűzödik az első Mezítlábas park létrehozása, az 1800-as években. Természetközeli életet élt, hidegvizes fürdőket vett a Dunában, és híressé vált gyógyító módszereiről. “A természet bőségesen megajándékozott minket mindennel, ami egészségünk megőrzéséhez szükséges.” – vallotta. A táplálkozás egészségre gyakorolt hatásairól beszélt, a víz, és a növények gyógyító szerepéről tanított.

A Kneipp-parkokban eltérő burkolatú sétányokon lépdelhetünk – természetesen lábbeli nélkül. Napmelegítette kavicsokon, rücskös fakérgen, tobozokon, szúrós szalmán, vagy puha homokban járunk: ezáltal fejlődik a talpi érzékelésünk, felpezsdül a vérkeringésünk, és az ösvényeken egyensúlyérzékünk is fejlődik. Talpmasszázzsal is felér ez a séta, a különböző anyagok más-más talpfelüleletet stimulálnak.

Mezítláb járni már önmagában is egészséges, csökken a lúdtalp kialakulásának kockázata, sőt, a rendszeres pucér talpon járás a krónikus betegségekre is jótékony hatással van, és a hátfájást is megszűnheti.

Mindenképpen szeretettel ajánljuk, gyere, és próbáld ki nálunk!

 

hu_HUHungarian