Nemeztábor

Egyesületünk elkötelezett a természetvédelem és környezettudatosság terén, céljaink között szerepel, hogy közelebb vigyük az embereket a természethez. Különböző kézműveskedésre van lehetőség, például  fafaragó szakkörre járhatnak hozzánk a gyerekek, és nyáron alkotótáborban a nemezeléssel ismerkedhettek meg.

Vidékre kirándulni, vagy kisvárosban, falun élni azt is jelenti, visszatalálhatunk a természethez. Segít a táj: a fák, a zöld, ami körülvesz. Amit hallunk, a madarak dala, állatok neszezése, és a csend. Amit tapintunk: mezítláb járhatunk, fű, sár, homok, kavics a lábunk alatt. Gyógyító otthonra találás.

Mi, itt a Boróka-házban, időről időre olyan alkotó emberekkel való találkozásra nyújtunk lehetőséget, akik természetes anyagokkal: fával, agyaggal, gyapjúval dolgoznak. Eljönnek hozzánk, tanítanak, és behívnak minket abba a varázslatba, ami a kezük alatt születik. Ilyen volt ez a nemeztábor is. Simogatta már a bőrödet a puha gyapjú? Nincs ehhez fogható lágyság. És ahogyan aztán erősödik, keményedik a kezeidben. Különleges élmény!

Haász Gabriella nemezművész hozzáértő sazkértelemmel, és gondos figyelemmel kísérte a résztvevő gyerekeket és felnőtteket a nemezzel való találkozás izgalmas útján. Csodálatos alkotások születtek, és gazdagító élményt kaptak a táborozók.

hu_HUHungarian